BESZÁMOLÓ

Túl vagyunk a Futsal bajnokság alapszakaszának utolsó fordulóján, melyben két mérkőzést játszottunk. Az első megmérettetésen az „alvó oroszlánt” öt perc után sikerült felébreszteni magunkban. Minél éberebbek lettünk, annál jobban haraptunk. Kezdett működni a területnyitás, főleg hosszanti irányba, és az ebből fakadó passzjáték. A kapu előtt érkezésünk is olykor megfelelő volt, valamit a sikeres egyéni akciók (cselek) is felfedezhetők voltak játékunkban. A végeredmény nem volt kérdéses egy szerényebb képességű ellenféllel szemben.

A két mérkőzés között időszakban egy „merénylet” történhetett az oroszlán ellen. A kábulat kezdett visszatérni, bár szünetig még ellent tudtunk állni az álomkórnak, ugyanis kétgólos hátrányunkat ki tudtuk egyenlíteni, utána csak a relaxációs ágy hiányzott a teljes elszenderüléshez. Ekkor már nem működött semelyik érzékszervünk, pusztán az egy helyben való álldogálásunk volt igencsak szembetűnő.

Kiváló lehetőség volt ez a futsal bajnokság arra, hogy a gyerekek más jellegű impulzusokat is kapjanak a mindennapi képzés mellé. Kezdetben a futsal körülményei szokatlanok voltak a játékosaink számára, hiszen a keményebb talajon gyorsabb a játék, ez még gyorsabb mentális figyelmet és koncentrációt igényelt a technikai elemek gyorsabb végrehajtása mellé. A műfűről átállni a keménytalajra nem zökkenő mentes.

A srácokat dicséret illeti, hogy a vereségek ellenére és a győzelmek mellett, a maguk módján és szintjén mindent megtettek a pályán a sikeres szereplésért. Ezen rövid idő alatt, amit a futsalban eddig eltöltöttünk, az utolsó mérkőzéseinken részt vevő szüleink számára is érzékelhető volt a fejlődés.nAz eredményesség szempontjából az U11 „B” csoportban 4., még a „C” csoportban 6. helyen végeztünk, ahol nyolc-nyolc csapat szerepelt.

Összeállítás: Soós – Baráth – Kulcsár, Zsigó – Deutsch (Székely, Bíró, Sárdi)

Mészöly Focisuli II. – Kastélydomb 9-1 Baráth Ábel 4, Székely Anton 3, Zsigó Bence, Sárdi Milán
Mészöly Focisuli II. – Kőbányáért 4-7 Zsigó Bence, Baráth Ábel, Kulcsár Szilárd, Sárdi Milán

 

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.